tisdag 1 maj 2012

Om Stefan Löfvens tal på Götaplatsen 1 maj 2012 - jobb och frihet...


Jag ska avslutningsvis framhålla ett faktiskt bra första maj tal som Stefan Löfven höll på Götaplatsen i Göteborg idag och det kom fler åhörare och demonstrationsdeltagare än på riktigt länge. En trend som står sig när man summerar deltagarantal både vad gäller de som valde att gå med i första maj tågen och de som valde att lyssna på talen efteråt, jag rekommenderar varmt att du klickar här så kommer du till SVT Plays sändning. Inför detta tal så intervjuades Löfven av Sosse.tv:Peter Johansson skriver om det tal som Löfven alltså höll inför en rekordstor publik (tusentals och åter tusentals människor ja rent av smockfullt) och den analysen som Johansson gör instämmer jag helt i. För det finns en viktig skillnad vad gäller erfarenhet av arbetsmarknaden och hur den fungerar, när man jämför de politiska alternativen med vartannat. Här har Löfven det som krävs för att reda ut den höga arbetslöshet som slår allra värst mot de unga där var fjärde ungdom mellan 18 till 24 år står utan arbete, Johansson skriver:
Stefan Löfven inleder sitt tal med att beskriva hur han personligen sett hur arbetslösheten drabbar den enskilde. Han har personligen sett listorna med namnen, sett individen bakom siffran. Den erfarenheten har varken Reinfeldt, Borg eller Engström. För dem är arbetslöshet ansiktslösa siffror. Det är också talande hur han kopplar välfärd till frihet. En främsta ofriheterna i dagens Sverige stavas fattigdom. Stefan Löfven erövrar frihetsbegreppet, vilket är lysande.
Rekommenderad läsning: Ulf Bjereld om Stefan Löfvens jungfrutal på Götaplatsen, Lena Sommestad om sitt första maj tal i Skövde, Martin Moberg om Heléne Fritzons första maj tal i Ronneby, Möjligheterna(s) Vilhelmina om 1 majfirandet i Vilhelmina, fler blogginlägg på Netroots, Politometern, Bloggar.se

Media: Åsa Petersen på Aftonbladets debattsida om att idag blev Stefan Löfven hennes självklara statsministerkandidat

Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...