tisdag 4 december 2012

Lika skatt på lön och pension - hur svårt kan det va..?

(lön och pension beskattas idag olika och det är skamligt...)

...för som jag ser det är pension innehållen lön och att införa ett s k jobbskatteavdrag som Alliansen låtit göra så att det bildats en skatteklyfta som vuxit ordentligt, är därför inget annat än en stor skymf mot landets pensionärer.

Detta har så PRO åter igen reagerat på i en landsomfattande kampanj som under gårdagen märktes av på flera sätt (bl a här i Ronneby, så hade man lokalt från PRO sett till att kalla samman en paneldiskussion med tre riksdagsledamöter från Blekinge Gustav Nilsson (M), Peter Jeppsson (S) och Kerstin Haglö (S) ute på Ronneby Brunn, för att få besked om när pensionärsskatten försvinner och hur man ställer sig till sagda krav...)

Idag kan jag läsa att dess ordförande Curt Persson skriver ett inlägg på Aftonbladets debattsida om att opinionen är starkt emot den rådande orättvisa beskattningen och anför bl a...:
En telefonundersökning genomförd av SIFO för en månad sedan visar att PRO har svenska folket bakom sig. Hela 86 procent av befolkningen tycker att det är fel att pensionärer betalar högre skatt än löntagare. Även i den yngsta åldersgruppen har PRO stöd för sitt krav. 78 procent av de tillfrågade mellan 15 och 29 år menar att det är fel med olika skatt på lön och pension. Undersökningen visar att de fyra allianspartierna inte har med sig sina väljare i denna fråga. Av de borgerliga väljarna (M, FP, C och KD) som svarade anser 87 procent att det är fel att pensionärer betalar högre skatt. Alla till­frågade kristdemokratiska väljare, 100 procent, stöder PRO:s krav. Hos oppositionen har PRO störst stöd hos socialdemokratiska väljare, 95 procent av de tillfrågade anser att det är fel med högre skatt för pensionärer.
Det torde väl räcka som grund för att den moderatledda minoritetsregeringen ska ta sitt förnuft till fånga och ta bort den skatteorättvisa som slår mot dem som byggt upp det välstånd och den välfärd som sagda regering säger sig vilja värna så mycket. Men i senaste budgeten som lades kom precis som Persson också tar upp det en ynken femtiolapp i sänkt skatt, det säger sig självt att det inte gjorde pensionärerna gladare.

Något som märktes på Ronneby Brunn igår, där PRO i länet bjudit in tre blekingska riksdagsledamöter för att delge dem skarpa synpunkter på att det måste ske en förändring som märks a s a p. Frågan är om Moderaterna vågar överge sin arbetslinje, där det s k jobbskatteavdraget är kärnan; igår svajade i vart fall Gustav Nilsson (M) på manschetten i det avseendet när han frågades ut.

Det återstår att se vad som händer och det går inte att låtsas som det regnar om nu Reinfeldt och Borg tror det. Som jag ser det kan trovärdigheten för den förda politiken med all rätt starkt ifrågasättas...

Rekommenderad läsning: Göran Johansson 1 om ska premiepensionen bevaras för framtiden...?, 2 om en dysfunktionell premiepension..., Martin Moberg om att enbart SD går i armkrok med Billström (M)..., fler inlägg på NetRoots, den socialdemokratiska programkommissionens blogg, Politometern , läs även andra bloggares åsikter om politik, sjukförsäkringen, fas 3, samhälle, kultur, personligt, Ronneby, Blekinge, Intressant?

Rekommenderad medialäsning: Dagbladet, Dala-demokraten, Norrländska socialdemokraten, Sydöstran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...