måndag 17 december 2012

Reinfeldts jultal 2012 med Potemkinkulissartade skolsatsningar

(att norpa andra partiers hjärtefrågor är uppenbarligen förnyelse för Reinfeldt och M - foto: Eric Rosén, Dagens Arena)

Jag har följt statsminister Fredrik Reinfeldts jultal, som även detta år hölls på Skansen med en julgran vid sidan av, allt för att rama in det hela och förstärka Reinfeldts person. För det är ju det som gäller numera, personen före politiken och är det så vi vill ha det...? Nåja, jag hade inga höga förväntningar på det som komma skulle och när så Reinfeldt inledde sitt tal så var det först och främst en sak som var den "röda tråden" - skolan.

En strategi från M:s sida, att förnya sig och då är inga andra partiers (inte ens allianskollegornas) frågor fredade fast hur seriöst är det...? För skolan har behandlats ytterst styvmoderligt av Alliansen, i budgeten för 2014 ska det skäras ned 1360 miljoner på gymnasiet och frågan är, skulle Reinfeldt ta reson...?

Nej, även om det nu ska "satsas" på skolan,så blir det med fler och tidigare betyg som barnen och ungdomarna ska bli mer drivna i att läsa och lära sig mer. Eeehh ja, det är ju bara det att skolresultaten under de sex år som Reinfeldt haft regeringsansvaret, så har det gått åt helt fel håll.

Allt fler elever når inte målen med dagens betygssystem (12 000 elever icke behöriga till gymnasiet), så hur i all friden ska fler och tidigare betyg rätta till det...? Det gav inte Reinfeldt svar på utan malde på om att Moderaterna nu ska vara ett parti som tar skolan på allvar och som lyssnar på pedagogerna (lustigt att han nämnde det, läxrut genomdrevs trots att sagda pedagoger bestämt sa nej) Så nej, jag vart sålunda inte imponerad trots julgran och allt...

Rekommenderad läsning: Roger Jönsson om jätten Gluff Gluff..., Peter Högberg om Reinfeldt en kommunal skolpolitiker..., Alliansfritt Sverige om inget stöd till ideell förening - här är bevisen som Edholm inte vill att du ska se...., Mattecentrum om deras ansökan till Stockholms stad..., Göran Johansson om att nu ska tågtrafiken granskas..., SACO om att alliansen har tappat bland SACO:s medlemmar..., Kommunal om att radikalt ökade resurser krävs för säkrad välfärd..., Martin Moberg om fas 3 som fortsätter att växa medan Engström..., fler inlägg på NetRoots, den socialdemokratiska programkommissionens blogg, Politometern , läs även andra bloggares åsikter om politik, sjukförsäkringen, fas 3, samhälle, kultur, personligt, Ronneby, Blekinge, Intressant?

Rekommenderad medialäsning: Aftonbladet 1, 2, 3, 4, Arbetarbladet 1, 2, Sydöstran, Dagens Nyheter, Östran, Expr, Dagens Nyheter, GP, SvD, SMP, Lärarnas Nyheter 1, 2, 3, 4, GP, RoD, Expr, Hallands Nyheter, SVT, TV 4, Skånskan, Allehanda, SR Ekot, Dagens Nyheter 1, 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...